Opvallende kandidaat-voorzitter bij CD&V? "Ik zeg niet neen" & "Radicale koerswijziging nodig"

bron: VTM
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
CD&V kreeg zware klappen bij de verkiezingen in mei. De partij draagt geen duidelijke boodschap uit, spreekt niet de taal van de mensen. Pieter De Crem heeft een heel duidelijke mening over hoe het anders moet en sluit niet uit dat hij zich kandidaat stelt om Wouter Beke op te volgen als voorzitter.

"We moeten de zaken benoemen, de taal van de mensen spreken. Een partij die voor de meerderheid in Vlaanderen een alternatief is", vertelde Pieter De Crem in VTM nieuws.

"Ik neem mijn deel van de verantwoordelijkheid. Er was blijkbaar geen mogelijkheid, ook niet na de gemeenteraadsverkiezingen, om een andere koers te nemen."

Koen Geens schoof Hilde Crevits al naar voor als nieuwe voorzitter, maar De Crem lijkt daar anders over te denken.

"Bij ons kiezen alle leden de voorzitter op basis van het programma. Heel veel leden zijn onafhankelijke leden die zullen stemmen. Het zal in elk geval een radicale koerswijziging moeten zijn, een partij die duidelijk zegt waarvoor ze wil gaan."

Of De Crem zelf kandidaat-voorzitter zal zijn? "Ik sluit niets uit en wat niet is, kan nog komen. Het is niet uit te sluiten dat er meerdere kandidaten zullen zijn. Ik zeg niet ja en ik zeg niet neen."