Man ensceneert aanrijdingen om geld af te troggelen van bejaarden

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Saddam E.A. (27) uit Berchem werd door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een jaar cel en een boete van 800 euro. Hij ensceneerde aanrijdingen om zo bejaarde bestuurders geld af te troggelen.

De feiten speelden zich in april af op de parking van de Carrefour in Schoten. Saddam E.A. ging bewust op zoek naar bejaarden die na het winkelen in hun auto stapten. Als ze uit het parkeervak wegreden, veinsde hij een aanrijding. Hij liet zich dan bewust op de grond vallen, en daarbij zou zijn gsm kapot gevallen zijn. Vervolgens eiste hij van hen een schadevergoeding.

Van twee slachtoffers kreeg hij die ook. Drie anderen hadden door dat er iets niet klopte. Saddam E.A. werd opgepakt, en bekende de beschuldigingen. Hij was blijkbaar niet aan zijn proefstuk toe, want hij had nog maar net een werkstraf van 120 uur gekregen voor gelijkaardige feiten.

De man verklaarde dat hij dringend geld nodig had. Door zijn veelvuldige veroordelingen door de politierechtbank moet hij nog voor 50.000 euro aan boetes openstaan. Door zijn gevuld strafblad, was werk vinden niet gemakkelijk.

Het was zeker niet de eerste keer dat Saddam E.A. in aanraking kwam met het gerecht. In 2013 werd hij veroordeeld tot twee jaar cel voor drugsfeiten. In 2018 kreeg hij een werkstraf voor slagen en verwondingen, en dit jaar kreeg hij een werkstraf voor oplichting. Vorig jaar werd hij ook nog vrijgesproken voor de onopzettelijke doding van Didier Bartholomeus (25) uit Schilde. Saddam E.A. had hem drie jaar geleden uit zijn illegale taxi gezet in Merksem. De jongeman was toen dronken en is wat verderop in een dok gevallen en verdronken. De rechtbank vond het niet bewezen dat Saddam E.A. verantwoordelijk was voor de dood van de jongeman en sprak hem daarvoor vrij.