Wees als je naar buiten gaat extra voorzichtig want de wespen zijn nu zeer agressief: Dit is er aan de hand

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
In Steenokkerzeel is een 65-jarige vrouw overleden nadat ze verschillende wespensteken gekregen heeft. Het is dezer dagen dan ook opletten voor de wespen.

“Wie veel steken krijgt, riskeert een anafylactische shock: de hartslag versnelt, de persoon geraakt in ademnood en kan zelfs het bewustzijn verliezen. Meer dan tien wespensteken in één keer is gevaarlijk voor iedereen, of je nu allergisch bent of niet. Wie twee of drie steken krijgt, is de volgende drie of vier weken het best erg voorzichtig in de buurt van wespen”, luidt het.

Het is trouwens nu ook de periode van het jaar dat je zeer voorzichtig moet zijn met wespen. Wespen bouwen hun nesten vanaf februari of maart, en vanaf juli of augustus moeten geen larven meer gevoed worden. Maar er is een gebrek aan zoetstof die met het voedingsproces gepaard gaat.

“Dit kan de wespen erg nerveus maken”, zegt Bert Verbruggen van Rentokil. Het is ook niet uitzonderlijk dat er wespennesten in huis voorkomen. Je vindt ze in spouwmuren, op zolder of in de dakconstructie, waar het warm en droog is, en waar hout voorhanden is om de nesten mee op te bouwen.

Tags wespen