Open oorlog: "Tom Van Grieken is een LOSER": Vlaams Belang bereidt klacht voor

bron: VTM nieuws - HLN - Twitter
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
We mogen gerust spreken van een open oorlog tussen Open VLD en Vlaams Belang. Karel De Gucht en Vincent Van Quickenborne sabelden Vlaams Belang openlijk neer. Die partij onderzoekt nu of het klacht tegen beide politici kan indienen.

Alles begon met Karel De Gucht die in VTM nieuws zwaar uithaalde naar Vlaams Belang. “In de jaren 30 had men in Duitsland ook de redenering van zeer nationalistisch en socialistisch te zijn, dat is de formule van het nationaalsocialisme”, vertelde hij zondag.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageerde: "Dat mijnheer De Gucht de pretentie heeft om 810.000 kiezers te vergelijken met nazi's, dat is eigenlijk spuwen in het gezicht van die Vlaams Belang-kiezers. Het duidt aan dat mijnheer De Gucht geen argumenten heeft, hij kan alleen maar schelden."

"Wij laten niet over ons heen gaan, wij gaan ook juridische stappen ondernemen. Wij vragen aan onze juridische dienst of we klacht kunnen neerleggen tegen zulke beschuldigingen", klonk het eveneens bij VTM nieuws.

Vincent Van Quickenborne verdedigde zijn partijgenoot De Gucht en deed er nog een flinke schep bovenop en noemde Van Grieken een loser (in drukletters) op twitter. 

Het Laatste Nieuws weet nu dat Vlaams Belang ook een klacht wil indienen tegen Vincent Van Quickenborne.