Dries Van Langenhove neemt erg verrassende beslissing

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Dries Van Langenhove heeft een erg verrassende beslissing genomen. Hij werkt als onafhankelijk lid mee met het Vlaams Belang.

Dries Van Langenhove besliste om zijn masterproef in de rechten dit academiejaar niet in te dienen. Het eindwerk raakt niet klaar voor de deadline van 19 augustus. Het is een verrassende beslissing van Van Langenhove want hij zou dit jaar afstuderen in de rechten op aan de UGent, schrijft Het Nieuwsblad.

Dries Van Langenhove kwam het voorbije academiejaar in opspraak na een ophefmakende pano-reportage over de extreemrechtse studentenvereniging Schild en Vrienden. Sindsdien loopt er tegen hem een tuchtprocedure. Het parket van Oost-Vlaanderen startte een onderzoek en de universiteit legde Van Langenhove een verbod op om de gebouwen nog te betreden. De rechtenbibliotheek mag hij wel in, maar enkel nog na afspraak.

“Ik heb een drukke agenda. Op die manier kan ik onvoldoende aan die thesis werken”, klinkt het. “Ik lever geen half werk”, zegt Van Langenhove nog. De politicus wil zijn studies verderzetten aan de KU Leuven, al is dat nog niet helemaal zeker. De inschrijvingsperiode bij de KU Leuven duurt ook langer, tot 1 oktober. Dries Van Langenhove volgde eerder al een opleiding tot politicoloog en loodgieter.