Politie van Blankenberge waarschuwt iedereen voor dit gevaar: "Wees op je hoede, ook overdag"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Veel mensen zijn op vakantie aan de kust. Blankenberge is dan een populaire bestemming. Men beleeft daar het nu hoogseizoen.

En uitgerekend nu moet de politie van Blankenberge een ernstige waarschuwing de wereld insturen. Er is namelijk een inbrekersduo aan het werk in de badstad. Sinds donderdagavond teisteren ze Blankenberge en de politie heeft het nog steeds niet kunnen vatten.

De residentiële wijk tussen de terreinen van Sport Vlaanderen en supermarkt Delhaize werd geviseerd, maar ook de Frontwijk - waaronder de Kemmelbergstraat - werd slachtoffer van dieven, schrijft Het Laatste Nieuws. Het is allicht het werk van een rondtrekkend inbrekersduo. Hun manier van werken is telkens dezelfde. Eén van hen houdt de wacht en de andere probeert door een raam of deur te forceren, binnen te raken.

Volgens de politie hebben de inbrekers het vooral gemunt op juwelen en cash geld. Opvallend is dat ze vooral overdag toeslagen. “Iedereen denkt dat zoiets ’s nachts gebeurt, maar dat klopt niet. Bij klaarlichte dag staat er al sneller eens een raam of deur open of zijn de bewoners van een woning niet thuis”, Philip Denoyette van de lokale politie uit. “Het gaat inderdaad vermoedelijk om een duo. We roepen ook iedereen op om de nodige maatregelen tegen inbraak te nemen. Daarvoor kan je terecht bij de preventiedienst. En wie iets verdacht zag, kan ons meteen contacteren.”