Dit is hét verschil tussen Meghan Markle en prinses Diana

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Tegenwoordig is Meghan Markle elke dag het onderwerp van discussie. Het lijkt alsof ze niets goed meer kan doen voor het Britse volk én voor de koninklijke familie.

Volgens cultuursocioloog Walter Weyns van de Universiteit Antwerpen zie je bij wereldsterren altijd een patroon van ophemeling, gevolgd door afbraak. Bij koninklijke hoogheden, zoals Meghan Markle, is dat niet anders. De hertogin van Sussex werd vorig jaar nog de hemel ingeprezen. “Dat het een sprookje was”, klonk het. “Het huwelijk tussen prins Harry en een Amerikaanse actrice. En dat met Meghan de moderne tijd zijn intrede deed bij de Britse royals.”

Wat gebeurde er? Het volk en de pers worden teleurgesteld en ongeduldig, en elke misstap wordt volgens Walter onder een vergrootglas gelegd. “Een fenomeen van alle tijden”, beweert de socioloog. Alleen zou de doorlooptijd tussen ophemeling en kritiek vandaag wel érg kort zijn. “Als we Meghans situatie met die van prinses Diana vergelijken, zien we volgens hem een opmerkelijk verschil. Diana huwde in 1981 met Charles en pas in 1985, na de geboortes van haar kinderen, staken de eerste negatieve berichten de kop op. “Bij Harry en Meghan circuleerden al in het éérste jaar van hun huwelijk allerlei roddels”, haalt Walter aan ter vergelijking.

Komt er ook nog eens bij dat Meghan moet opboksen tegen Kate Middleton, die zich als eerste in de koninklijke familie een weg wist te zoeken.