Verschrikkelijk wat baby van Belgische jihadisten is overkomen in Syrisch kamp

bron: Sudpresse
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is dramatisch nieuws uit een Syrisch vluchtelingenkamp. Daar is iets verschrikkelijks gebeurt met een baby van Belgische jihadisten.

Precies een week geleden is de 24-jarige Nora Verhoeven bevallen van een dochtertje. Het is een meisje dat luistert naar de naam Emma.

De jonge vrouw verblijft in kamp al-hol, in het noordoosten van Syrië. In het kamp verblijven meer dan 70.000 mensen, waaronder 11.000 familieleden van buitenlandse jihadisten die in het verleden al vochten voor IS.

De baby van de Belgische vrouw is intussen overleden. Sudpresse meldt op basis van gegevens van Het Laatste Nieuws en De Morgen dat de zwangerschap niet goed opgevolgd zou zijn. De omstandigheden waarin de baby stierf, zijn nog onduidelijk.

Ondervoeding
Het is al de vierde keer sinds maart dat een kindje van een Belgische jihadist het leven laat. De toestand in het kamp van al-hol is stilaan dramatisch aan het worden. Veel van de kinderen die er verblijven krijgen af te rekenen met ondervoeding.

De moeder van de overleden baby, Nora Verhoeven, trouwde met Koundi Annas. Dat is een jihadist uit Grimbergen. Ze heeft haar man sinds de val van Baghouz niet meer gezien. Het is ook niet duidelijk of hij nog leeft.