Wilmès en Kitir trekken de portefeuille: "18 miljoen euro voor die mensen"

door: STS
Sophie Wilmès
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir hebben aangekondigd dat België voor 18 miljoen euro bijkomende humanitaire steun gaat voorzien voor Syrië.

"Na tien jaar oorlog blijft de humanitaire situatie in Syrië uiterst precair. Het conflict is de grootste menselijke tragedie in decennia, heeft honderdduizenden mensen gedood en de helft van de bevolking ontheemd. Miljoenen Syriërs leven onder de voortdurende dreiging van geweld en meer dan de helft van de Syrische bevolking is afhankelijk van humanitaire hulp", klinkt het.

"Meer dan de helft van de Syrische kinderen heeft niets anders dan oorlog gekend. De internationale gemeenschap moet er alles aan doen om Syrische jongeren terug toekomstperspectief te geven", stelt minister Kitir.

"De huidige impasse is onaanvaardbaar. Het is dringend nodig dat alle partijen, in het bijzonder het regime in Damascus en zijn bondgenoten, hun verantwoordelijkheid nemen", stelt voormalig premier Wilmès.