Advocaat van IS-kinderen doet straffe uitspraak over dwangsommen: Dit heeft hij gezegd

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Advocaat Aberrahim Lahlali, die de Belgische IS-kinderen vertegenwoordigt, zegt dat het hen niet om het geld te doen is. Peter De Roover (N-VA) hoopt dat ons land de dwangsommen niet zal moeten betalen.

"Ik mag hopen dat de regering geen dwangsommen moet betalen. Als het zo zou zijn, na uitputting van alle mogelijkheden, dat het land zou moeten overgaan tot het betalen van deze buitensporige dwangsommen, dan heeft de regering absoluut gefaald", zei Peter De Roover in 'Terzake'.

Advocaat Abderrahim Lahlali, ook aanwezig in de studio, zei de frustraties te begrijpen, maar zei tevens dat het hem en zijn cliënten niet om het geld te doen is. 

Slachtoffers van terreur

"Ik begrijp de frustraties van de bevolking. Ook in mijn eigen omgeving hoor ik veel opmerkingen over de gevorderde dwangsommen. We willen dat geld absoluut niet. Als de regering héél snel die kinderen in het bezit stelt van de nodige documenten om naar België af te reizen, dan zal ik mijn cliënten adviseren om het geld beschikbaar te stellen, bijvoorbeeld aan slachtoffers van terreur", zei Lahlali.