Weten we binnenkort meer over de ontvoerder van Maddie McCann? “Eén, maximum twee weken tijd nodig”

bron: The Sun/Daily Star
door: PMN
Komt er schot in de zaak rond de verdwijning van Maddie McCann? Een DNA-expert heeft goede hoop.

Sinds 3 mei 2007 ontbreekt elk spoor van Maddie McCann. Ze verdween uit de hotelkamer toen het gezin op vakantie was in Portugal. Het onderzoek is na al die jaren nog steeds aan de gang, maar resultaten werden niet geboekt.

Mogelijk komt daar binnenkort verandering in. Tijdens de vaststellingen heeft de Portugese politie destijds dna-stalen gestuurd naar de Britse Forensic Science Service (FSS) in Birmingham. Ze werden echter nooit gebruikt in het onderzoek omdat ze ‘te complex’ zouden zijn en bovendien ook ‘vatbaar zijn voor interpretatie.’

Maar DNA-expert dokter Mark Perlin denkt daar anders over. Hij onderzocht in zijn Cybernetics laboratorium in Pittsburgh ook DNA-stalen van slachtoffers van 9/11. Op die manier kon men de slachtoffers identificeren.

Bewijs
“In de zaak Maddie McCann zijn de meeste DNA-stalen genomen op de vloer, de muur en de plint. Eén DNA-staal kwam ook van de gordijnen”, vertelt Perlin in de Daily Star. “Dit DNA kan het bewijs bevatten dat de dader geen lid is van de directe familie. Je kan de DNA-stalen ook koppelen aan een computerprogramma dat in staat om complexe stalen te analyseren.”

De dokter zegt dat hij allicht contact zal opnemen met de ouders van Maddie McCann. Hij wil op die manier zijn diensten aanbieden om mee te helpen voor een doorbraak te zorgen. “Binnen twee weken boek ik al resultaat”, zegt hij nog.