UPDATE - Op deze wijze kwamen de twee brandweermannen om het leven: "Een zware klap"

bron: Het Nieuwsblad/Knack
door: PMN
Afbeelding bron: Internetgazet Beringen
Op de Koolmijnlaan in het Limburgse Beringen is een zware brand uitgebroken. Het liep tijdens die band ook mis bij de brandweer.

De brand is uitgebroken in een leegstaande woning, meldt Het Nieuwsblad. De brand ontstond rond 2 uur vannacht. Voor de brandweer liep het mis tijdens het blussen.

"Terwijl de interventieploegen het gebouw binnendrongen om de brand te bestrijden, heeft zich een ontbranding van de hete rookgassen in het gebouw voorgedaan", legt brandweercommandant Bert Swijsen uit aan Knack. "Onmiddellijk werd het sein gegeven zich zo snel mogelijk terug te trekken. Een aantal collega's heeft zich niet tijdig in veiligheid kunnen brengen. Door de hitte en de drukgolf stortte een deel van het gebouw in. Bij de evacuatie bleek dat er twee collega's vermist waren."
(Lees verder onder de foto)

Gebouw ingestort
Bovendien stortte ook nog eens een deel van het gebouw in. Er kwam versterking van andere brandweerposten in de zone Zuid-West Limburg en van twee andere hulpverleningszones in Limburg. Vier brandweermannen van de zone Zuid-West Limburg raakten gewond. Tijdens een zoekactie werden ook twee vermiste brandweermannen levenloos teruggevonden.

Ze raakten niet meer tijdig weg uit het ingestorte gebouw. "Onze eerste bezorgdheid gaat naar alle families van de slachtoffers. Alle families zijn op de hoogte gebracht en we proberen ze zo goed mogelijk bij te staan. Alle slachtoffers zijn van de post Heusden-Zolder. Dit is voor de betrokken families, maar ook voor zone hulpverleningszone een zware slag waarvan iedereen zal moeten bekomen. We vragen iedereen dan ook om er sereen mee om te gaan," besluit de zonecommandant.

Intussen is de brandweer nog steeds bezig met blussen, maar de brand is wel onder controle. Omwonenden moeten ramen en deuren gesloten houden. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet geweten.

Tags beringen