Dieter Coppens heeft geweldig nieuws over ‘Down The Road’: “Toen ik dat hoorde kreeg ik kiekevel”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Bij Dieter Coppens zinderen de opnames van het derde seizoen van ‘Down the road’ nog na. Met zes nieuwe deelnemers is Dieter begin juli van Madrid naar Marokko gereden.

'Down the road’ zal het programma blijven waarmee Dieter Coppens voor altijd vereenzelvigd zal blijven, en dat zijn leven veranderd heeft. Dieter had niet verwacht dat hij dat zo goed zou kunnen. “Ik heb zelfs even getwijfeld om het te doen, juist vanwege de kwetsbaarheid van die gasten”, zegt hij in Het Nieuwsblad. Maar Mathias Coppens overtuigde hem om het toch te doen. “En Mathias is mijn soulmate. Ik vertrouw hem volledig. Dus heb ik het toch gedaan. En blijkbaar heb ik het talent, als je dat van jezelf mag zeggen, om met die gasten om te gaan en hen zelfvertrouwen te geven.”

“Uit een rapport van de VRT blijkt dat veel mensen door het programma hun beeld van mensen met een beperking hebben bijgestuurd. Toen ik dat hoorde, kreeg ik kiekevel. ‘Down the road’ is ook nog eens het hoogst gewaardeerde VRT-programma ooit. Dat doet mij ongelooflijk veel deugd. Wat die gasten zeggen, hoe ze iets zeggen, het is duidelijk dat het raakt.”