Het gaat niet goed met 70 jaar oude olifant die er uitgehongerd uitziet: “Niemand ziet de tranen in haar ogen omdat ze dit moet doen”

bron: The Sun
door: PMN
Afbeelding bron: The Sun
In Sri Lanka maakt men zich grote zorgen om olifant Tikiiri. De 70 jaar oude olifant ziet er uitgehonderd uit.

Elke rib is zichtbaar bij Tikiiri. Ze is ook erg verzwakt. De olifant moet de komende tien dagen deelnemen aan het Perahera Festival, samen met nog 60 andere olifanten.

Het boeddistische festival bestaat uit een groot aantal performers, dansers, vuurspuwers en muzikanten. Elke avond is er ook vuurwerk. Olifant Tikiiri zal elke keer opnieuw moeten meelopen in de parade met ook nog eens feestdecoratie om haar heen.

De organisatie ‘Save Elephant’ wil zo snel mogelijk een einde maken aan de olifantenparade. “Door de feestdecoratie ziet geen enkele festivalbezoeker hoe erg het gesteld is met Tikiiri. Niemand ziet de tranen in haar ogen om het masker dat ze moet dragen. En niemand ziet hoe ze moeilijkheden heeft om te stappen omdat haar benen te kort zijn”, luidt het bij The Sun.

De organisatie riep om een brief te schrijven naar de president van Sri Lanka om de parade met de olifanten voor eens en altijd te verbieden.