Familie van 14-jarig meisje dat om het leven kwam tijdens ongeval, neemt verrassend besluit: "We krijgen ze er toch niet meer terug"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Vannacht gebeurde er een zwaar ongeval in Nieuwerkerken, bij Aalst. Een meisje van 14 jaar kwam daarbij om het leven.

De bestuurder van de wagen had een voorlopig rijbewijs. Hij mocht dus geen passagiers vervoeren. Kayleigh, zoals het meisje noemt, overleefde de klap op de achterbank niet. De bestuurder reed op een landweg die enkel toegankelijk is voor landbouwvoertuigen. Hij kwam tegen een geparkeerde vrachtwagen terecht.

De familie van Kayleigh Leemans is diep aangeslagen. Ze koesteren geen wrok tegenover de bestuurder. “Wat winnen we daarmee? Ja, die chauffeur had nog maar een voorlopig rijbewijs. En nee, eigenlijk had hij geen passagiers mogen meenemen. Maar ik kan hem nog honderd keer zijn vet geven voor het verdriet dat hij heeft aangericht, daarmee krijgen we onze Kayleigh toch niet terug", zeggen ze aan Het Laatste Nieuws. 

"Al doet het onnoemelijk veel pijn dat we haar moeten afgeven. Zaterdag zouden we samen naar Spanje vertrekken, om daar Kayleighs verjaardag te gaan vieren. Ze zou zondag 15 worden. En nu moeten we plots haar begrafenis regelen.”