Pakkend afscheid van verongelukte Kayleigh (14): “Dit hoort een moeder niet te doen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Zaterdagmiddag is de 14-jarige Kayleigh Leemans begraven. Het meisje kwam vorige week zondag om het leven tijdens een auto-ongeval.

Zondag zou Kayleigh Leemans normaal haar vijftiende verjaardag vieren. Meer dan 600 mensen kwamen van het meisje uit Asse afscheid nemen .

De plechtigheid begon met een brief van de moeder van Kayleigh. “Liefste Poppemie, Vlinder, nooit had ik gedacht dat ik je deze brief moest schrijven, want een mama hoort niet haar dochter af te geven. Je bent van ons plots weggerukt”, citeert Het Nieuwsblad haar. 

“We konden niet eens afscheid nemen van jou. En dat wil en kan ik ook niet. Je zei ons zondag nog: “Tot straks!” 

“Maar ik wacht nog steeds op jou. En dat zal ik heel m’n leven doen. Het doet verschrikkelijk pijn, vlinder. Een pijn die ik heel m’n leven zal meedragen. Een pijn… die nooit zal verzachten.”

"We gaan nu een andere reis moeten maken"

Ook haar nonkel Christophe las een tekst voor. Hij zou normaal gezien vandaag met zijn nichtje op reis naar Spanje vertrekken.

“Maar nu is het een andere reis die we moeten maken. Morgen zou je vijftien jaar worden. Ik zal je missen, slaapzacht lieve schat.”

De ceremonie werd afgesloten met een minuut applaus voor Kayleigh. Het meisje zat zo vol leven. Zo zou het gewild hebben”, aldus de ceremoniemeester.