Familie van overleden Kayleigh Leemans heeft boodschap voor bestuurder: "Hopelijk heeft hij dat lef"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Vorig weekend kwam de 14-jarige Kayleigh Leemans om het leven. Ze raakte betrokken bij een ongeval in Nieuwerkerken.

Kayleigh Leemans zat op het moment van het ongeval achteraan in de wagen. De chauffeur was een 18-jarige jongeman die maar een voorlopig rijbewijs had. Hij mocht dus geen passagiers vervoeren en zo bleek gisteren dat hij ook nog eens te veel gedronken had.

De familie van Kayleigh Leemans is niet uit op wraak. Het enige wat ze willen zijn antwoorden op hun vele vragen.

Dat de jongen gedronken had, verandert hier niets aan. “Ook nu koesteren we geen wrok”, zegt Christophe Hazaer, de nonkel van het overleden meisje uit Asse, aan Het Laatste Nieuws.

"Die jongen heeft dit ook niet gewild. Met boos te zijn op hem krijgen we Kayleigh toch niet terug."

"We hopen alleen dat de bestuurder op een dag het lef zal hebben om met ons te komen praten, om ons te vertellen wat er die nacht is gebeurd."

"Zodat we de laatste uren van het leven van Kayleigh kunnen reconstrueren. Hopelijk kan dat ons toch een beetje helpen om haar dood te plaatsen en te verwerken."

Steunbetuigingen

De familie vindt kracht in de vele steunbetuigingen die ze krijgen. “Pas nu merken we écht hoe geliefd Kayleigh was."

"Er zijn al tientallen vrienden van haar over de vloer gekomen, en allemaal hebben ze het over die eeuwige glimlach van haar.” 

“Elk van hen heeft ook z'n eigen verhaaltje over Kayleigh. Veel kleine, op het eerste gezicht misschien zelfs onbenullige anekdotes die op het moment zelf wellicht niet zoveel betekenden, maar die vandaag wel van onschatbare waarde zijn voor ons."