Jong meisje krijgt haatboodschappen en doodsbedreigingen na bericht van Tom Van Grieken

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: VRT/Photonews
De vlaggenhetze van afgelopen weekend op Pukkelpop, krijgt voor een jonge vrouw nog een vervelend staartje. De aanleiding is een bericht van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Het jonge meisje was te zien in een filmpje waarop de vlag de Vlaams Leeuw verbrand werd. Tom Van Grieken verspreidde die beelden verder. Het meisje wordt nu bedolven onder de haatberichten. Dat staat te lezen bij VRTNWS.

Het jonge meisje kreeg zelfs al doodsbedreigingen. Twitter reageerde woedend op Van Grieken. "Het kan toch niet dat een (vooraanstaand) politicus een burger op dergelijke manier door de mangel haalt?", luidt het daar. Van Grieken verspreidde enkele Instagram stories, maar die werden ook heel snel opgepikt op Twitter.

Opvallend is dat er nauwelijks commentaar komt uit politieke hoek. Enkel groen-voorzitster Meyrem Almaci reageerde via Twitter. "In Vlaanderen heeft @TomVanGrieken met zijn ranzige doxingtweet net alweer een stap verder gezet, veel té ver, in het normaliseren van intimidatie en haat. #hellendvlak #NeverAgainIsNow."