Journalist doet ontdekking over haters van Anuna De Wever: “Dat gebeurt amper terwijl het zo degoutant is”

bron: Knack
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vorige week dook Anuna De Wever op tijdens Pukkelpop. Ze sprak de massa toe vanop het podium in de Boiler Room. Boegeroep, pesterijen en doodsbedreigingen waren haar deel.

Anuna De Wever en haar vriendinnen besloten na een bewogen nacht om zaterdag alweer huiswaarts te trekken. “In Vlaanderen valt slechts een deel van de bevolking De Wever aan. Maar dan wel een brutaal en bijwijlen wansmakelijk deel van die bevolking, dat amper op de vingers wordt getikt”, luidt het bij Bert Bultinck. 

De hoofdredacteur van Knack stelt enkele belangrijke vragen. En door sommige politici juist wordt aangevuurd. Het lijdt geen twijfel dat Vlaams Belang-mandataris Dries Van Langenhove met zijn haattaal de poorten voor de identitaire agressie weer wat verder heeft opengeduwd. Er zijn verschillende vormen van activisme en die clashen al eens met elkaar, maar met urine gooien: dat valt niet meer studentikoos te noemen. Waar zijn de ouders van deze jongens? Wat is er misgegaan in hun opvoeding?”

“De hufterigheid wordt altijd nog wat aangezet als Anuna De Wever of Greta Thunberg in de buurt is. De agressie tegen de jonge activisten is zonder meer degoutant. Of worden klimaatontkenners extra gewelddadig omdat ze nu net door vrouwen op de feiten worden gewezen? Vrouwenhaat bij nationalistische testosteronballetjes: zou het?"