Diana droomde ervan maar zag af van tweede huwelijk: “Prins William was het probleem”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
In augustus, de maand waarin Diana stierf, duikt er al meer dan twintig jaar altijd nieuws op over haar. Deze keer doorbreekt een royaltywatcher de stilte, die van Lady Di zelf hoorde hoe zij dacht over hertrouwen en zelfs nog een baby.

Na haar huwelijk met prins Charles beleefde Diana meerdere romances, maar trouwde nooit opnieuw. Zij stierf toen zij in gezelschap was van haar minnaar Dodi Al Fayed.

Vanaf 1995 tot kort voor haar overlijden en de hernieuwde kennismaking met Dodi, had ze een hartstochtelijke relatie met hartchirurg Hasnat Khan. Als iemand kans maakte om de tweede echtgenoot van Diana Spencer te worden, dan was dat volgens haar vrienden wel die man geweest.

Royaltywatcher Ingrid Seward had een goede band met Diana en had meerdere, uitgebreide gesprekken met haar. Nu doet ze uit de doeken hoe Diana dacht over hertrouwen en, zelfs, kinderen krijgen.

Diana vertelde Seward dat prins Harry een tweede huwelijk en nog kinderen alleen maar toejuichte. “Harry zou heel graag een broertje of zusje krijgen, daar blijft hij om vragen”, vertelde Diana. “Hij is er namelijk klaar mee om de jongste te zijn.”

Grote probleem was prins William

Het probleem lag bij haar oudste zoon William. Hij was een tegenstander van een nieuwe man in het leven van zijn moeder.

“Hij wil dat ik er voor hem ben”, zei Diana daarover. Seward is ervan overtuigd dat een huwelijk met Mr. Wonderful, zoals ze Khan steevast noemde, daardoor onmogelijk was.

Uit liefde voor William en om hem, na de scheiding van zijn vader, niet nog meer in verwarring te brengen, zou Diana hebben besloten niet te hertrouwen.