Amerikaanse staten verzetten zich tegen migratieplan van president Trump: “Onherstelbare schade voor kinderen”

bron: AD
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Zo’n twintig Amerikaanse staten zijn het niet eens met een controversiële beslissing van president Donald Trump. Ze bundelen de krachten nu om zich te verzetten.

President Donald Trump kondigde strengere maatregelen aan voor migranten. Zo zouden kinderen van migranten onbeperkt in opgesloten kunnen blijven.

“Met deze maatregel laat de regering van Trump de politie toe om onschuldige kinderen op te sluiten voor onbeperkte tijd’’, verklaarde Maura Healey, de procureur van de staat Massachusetts, in een mededeling.

In 1997 kwam er in de Verenigde Staten een gerechtelijke beslissing, genaamd ‘Flores’. Die stelt dat de federale autoriteiten kinderen niet langer dan twintig dagen mogen opsluiten.

Maar Trump wil deze beslissing nu vernietigen met als argumenten dat tijden veranderen en de beslissing achterhaald is in de actuele context.

De twintig staten zijn het daar niet mee eens. Ze willen ‘kinderen beschermen tegen onherstelbare schade die wordt veroorzaakt door legale en illegale opsluiting.’ Ook mensenrechtenorganisaties willen de zaak voor de rechter brengen.

President Trump zet volop in op illegale migratie. Hij wil met dit thema voorop opnieuw verkozen worden in 2020.