Aanslag met granaat in Borgerhout: Schade is zeer groot

bron: Het Laatste Nieuws/Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Het Laatste Nieuws
Er is opnieuw een granaat ontploft in Borgerhout. De granaat ontplofte vannacht, even voor 4 uur.

De aanslag is naar alle waarschijnlijkheid gericht tegen de familie van Mohamed El H. (27). De bewoners hoorden rond 3.40 uur een knal en verwittigden de politie. Die kwam met meerdere patrouilles ter plaatse en stelden meteen de schade vast aan woningen en enkele geparkeerde auto's.

“Het is nog donker op dit moment, maar wij kunnen nu al zien dat er vier auto’s en drie gevels zijn beschadigd door de inslagen van de granaat”, reageert Antwerps politiewoordvoerder Willem Migom bij Het Laatste Nieuws.  “Wij hebben de straten afgesloten. De gespecialiseerde technische politie komt ter plaatse voor sporenonderzoek.”

Driehonderd kilo cocaïne

Mohamed El H.  wordt gezien als de rechterhand van de al ongeveer drie jaar vermiste Abdelkader ‘de Jood’ Bouker. El H. en Bouker werden destijds opgepakt met meer dan driehonderd kilo cocaïne in hun auto.

De eigenaars van die zending lieten Bouker nadien ontvoeren omdat ze vonden dat hij de inbeslagen genomen cocaïne moest vergoeden. Er zou een deel van het geëiste bedrag betaald zijn maar van ‘de Jood’ ontbreekt tot op heden elk spoor. Sinds de ontvoering werd de ouderlijke woning van rechterhand El H. in de Borgerhoutse Guldensporenstraat meermaals geviseerd met aanslagen. 

Tags borgerhout