Zware crimineel is al maanden op de loop na opmerkelijke beslissing van rechter: 'Doet erg denken aan Julie Van Espen'

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is opnieuw een zware crimineel op de loop. Het gaat om de 53-jarige Paul Bloemen.

Paul Bloemen werd in mei in Leuven veroordeeld tot vijftien jaar cel, maar de man blijkt al sinds augustus voortvluchtig te zijn. Bloemen bracht zijn vriendin Anja Vanheer (47) uit Kortenaken om het leven.

Na de moord in augustus 2017 zat hij tien maanden in voorhechtenis. Daarna werd hij weer vrijgelaten met een enkelband. Na zijn veroordeling voreg de openbaar aanklager om Bloemen onmiddellijk aan te houden, en naar de gevangenis te sturen.

In Het Nieuwsblad staat te lezen dat de rechter die niet inging op die vraag. Rechters mogen zich van de wet hierbij enkel baseren op vluchtgevaar. Aangezien Bloemen zich altijd aan de voorwaarden hield en steeds kwam opdragen voor zijn proces, kwam hij niet in aanmerking.

Eind augustus knipte Bloemen echter zijn enkelband door en sindsdie is hij spoorloos. Mensen in zijn omgevingen vrezen dat hij naar Spanje is gevlucht. Het doet sterk denken aan de zaak Julie Van Espen. Haar moordenaar Steve Bakelmans werd ondanks een pak veroordelingen, niet meteen aangehouden. Op papier was hij ook niet vluchtgevaarlijk.