Advocaat heeft verontrustend nieuws over moordenaar Julie Van Espen: "Daarna begint hij weer opnieuw"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De ouders van de vermoorde Julie Van Espen schreven enkele weken geleden een open brief aan de regering. Julie werd op 4 mei 2019 vermoord door Steve Bakelmans, die op dat moment eigenlijk in de cel had moeten zitten.

"Onze dochter had nog geleefd indien iedereen binnen het gerecht zijn verantwoordelijkheid had genomen", klinkt het in de brief. "Wat zou de maatschappij ervan denken indien de directeur van de zoo een leeuw zou laten loslopen en de leeuw daarbij een kind zou aanvallen en doden? En wat zouden de burgers dan vinden indien de directeur met de volgende uitleg zou komen: ‘Tja, ik had niet voldoende middelen om die leeuw in een kooi te zetten, dus zat er niets anders op dan hem vrij los te laten lopen."

Het zijn woorden die hard aankomen. Advocaat Johan Platteau is ook niet optimistisch over de toekomst. "Ik heb alle sympathie voor de ouders van Julie, maar de waarheid is dat dit soort psychopaten altijd zal blijven opduiken", zegt Platteau in Dag Allemaal.

"Stel dat de dader wél was opgesloten, dan nog is de kans heel groot dat hij na zijn vrijlating toch opnieuw had toegeslagen. Een aantal jaar geleden doodde een psychopaat een jogster, een moeder van vier kinderen. Waarschijnlijk zal het niet eens vijf jaar duren voor ik in mijn eigen advocatenpraktijk met een nieuwe, soortgelijke zaak te maken krijg."