Advocaat van familie Julie Van Espen heeft nieuws over het proces: “Hopelijk kunnen we dan starten”

door: PMN
Op zaterdag 4 mei 2019 werd Julie Van Espen aan het Sportpaleis om het leven gebracht. Haar moordenaar Steve Bakelmans zit in de cel.

Steve Bakelmans (39) sleurde die dag Julie Van Espen van haar fiets. Hij wilde haar verkrachten, maar dat lukte niet. Julie verweerde zich moedig. Uiteindelijk doodde hij haar en gooide ze daarna in het water.

In december van vorig jaar oordeelde de Hoge Raad voor Justitie (HRJ) dat er fouten zijn gemaakt waardoor Bakelmans twee jaar na zijn veroor­deling voor verkrachting nog niet in de cel zat. Bij HRJ wil men niemand beschuldigen, maar heeft toch heel wat 'disfuncties' in de behandeling van het dossier vastgesteld. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Zo sleepte het dossier bij het Antwerpse hof van beroep 23 maanden aan. Dat is zeer lang als je weet dat de normale procedure minder dan zes maanden duurt.

De vraag is nu wanneer Bakelmans zijn proces van start gaat? John Maes, advocaat van de familie Van Espen, hoopt dat het proces over de zaak nog dit jaar gevoerd kan worden.