Rob De Nijs kondigt afscheid aan nu hij deze harde diagnose gekregen heeft

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Nederlandse zanger Rob De Nijs (76) stopt met zingen. De artiest houdt het voor bekeken nu de diagnose van de ziekte van Parkinson gevallen is.

Rob De Nijs kondigt zijn afscheid met pijn in het hart aan in een interview met De Telegraaf. De zanger hield het nieuws van zijn diagnose enkele weken verborgen, maar vindt het nu tijd om dat te delen. Het filmpje dat gemaakt werd, waarbij de zanger onwel werd en van het podium viel, heeft zeker iets te maken met zijn beslissing om het nieuws bekend te maken. “Ik had het nieuws toen zelf net te verwerken gekregen. Maar ik neem de maker van die video niks kwalijk”, aldus Rob. De gemene online reacties die beweerden dat de artiest dronken op het podium stond, deden hem wel wat. “Niemand wist toen wat er aan de hand was.”

Rob stopt echter niet meteen met zingen. De zanger wil zijn fans een waardig afscheid gunnen. “Ik wil nog een nieuwe cd maken, mijn huidige tournee afmaken en volgend jaar een afscheidstournee maken langs alle provincies met een allerlaatste concert in Amsterdam, waar ik vandaan kom en waar alles voor me begon.” Of hij ook een concert inplant voor zijn Belgische fans, is niet duidelijk.

De eerste shock is ondertussen verwerkt bij de zanger. Hij hoopt nog een mooie oude dag te mogen beleven met zijn geliefden. Zijn carrière zegt hij binnenkort voorgoed vaarwel. “Aan alles komt een einde. Ik hou nog steeds van mijn vak, maar dit was het. Als ik dat nu voor het eerst hardop zeg, valt dat nauwelijks te geloven. Zingen, optreden, wás al die jaren mijn leven. Ik hoop de tijd en de kracht te hebben dat op een mooie manier te kunnen afsluiten.’’