Mama Pia zwaar teleurgesteld in overheid: “Nog niets van gehoord”

bron: ATV
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Pia heeft woensdag haar dure medicijn toegediend gekregen. Dat zegt de mama tijdens een persconferentie op ATV. Ze vraagt dan ook aan de media om het gezin voldoende rust te gunnen. Ellen, de mama van Pia hoopt dat hun stem luid genoeg was om iets op politiek niveau teweeg te brengen.

Woensdag rond 12 uur ’s middags heeft kleine Pia de gentherapie toegediend gekregen. “Alles is enorm vlot verlopen”, aldus de mama. “Het is heel erg snel gegaan. Maandag zijn we binnengekomen, dinsdag zat de katheter in haar lichaam en woensdag werd het medicijn toegediend. Ik dacht dat het medicijn goudkleurig zou zijn, omdat het zo duur was maar dat was dus niet”, lachte Ellen.

 

Pia reageert goed op het medicijn. Momenteel heeft ze geen bijwerkingen. “We zijn nu 48 uur verder dus het is nog enorm vroeg om enig verandering vast te stellen. We vragen dan ook om ons die tijd te gunnen.”

 

De ouders vinden het jammer dat de overheid nog steeds geen geste heeft gedaan. “Voorlopig hebben we nog niets van de overheid gehoord. Het is jammer dat ons beleid een beleid is van ‘als we lang genoeg zwijgen, zal het wel weggaan’.

 

Ellen hoopt dat hun stem luid genoeg is geweest om iets teweeg te brengen. “We hopen dat de mensen die effectief druk kunnen zetten, dat dan ook doen en hun verantwoordelijkheid nemen”, aldus een strijdvaardige mama.