Procureur twijfelt niet meer dat het was om een nieuwe aanslag te plegen: “Gelinkt aan onder meer Salah Abdeslam”

bron: Bruzz
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De procureur twijfelt niet meer. De kalasjnikov die aangetroffen werd in een garagebox in Anderlecht in juli 2017 waren allicht klaar om gebruikt te worden bij een nieuwe terreuraanslag.

Procureur Fabienne Laduron gaf donderdag in de correctionele rechtbank van Brussel meer informatie. Ze doet naar aanleiding van  de rechtszaak tegen Hakim Saouti en Salah Ghemit, die terechtstaan voor wapenbezit in een terroristische context, deelname aan de activiteiten van een terreurgroep en voor het plannen van een aanslag. Ze werden opgepakt bij huiszoekingen in juli 2017, toen in een garagebox in Anderlecht een arsenaal oorlogswapens aangetroffen werd.

De kalasjnikov die werd aangetroffen kwam uit hetzelfde lot als die gebruikt door Salah Abdeslam, Sofien Ayari en Mohamed Belkaïd bij de schietpartij in de Driesstraat in Vorst op 15 maart 2016.

"Deze zaak is dus duidelijk gelinkt met een terreurdossier", citeert Bruzz, Laduron nog. De procureur heeft donderdag celstraffen van tien jaar geëist voor Akim Saouti en de Fransman Salah Ghemit.