Groot probleem op komst: ‘Morgen dreigen 350 vluchtelingen iets vreselijks mee te maken’

bron: Bruzz
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Zo’n 350 vluchtelingen dreigen morgen iets vreselijks mee te maken. Het ziet er dus echt niet goed uit voor hen.

Het opvangcentrum voor transmigranten La Porte d'Ulysse in Haren dreigt morgen gesloten te worden, tenzij er snel een oplossing komt. 

"We moeten het gebouw op 30 september aan de eigenaar overdragen, maar we hebben een tiental dagen nodig om te verhuizen. We hopen nog enkele dagen te kunnen blijven tot er een ander gebouw gevonden is", zegt de woordvoerder van het platform voor Steun aan de Vluchtelingen, Mehdi Kassou, donderdag aan Bruzz.

"We hebben logistieke deadlines, voor onder meer het ontmantelen van de douches in de sanitaire containers. Daarvoor is bijzonder vervoer nodig. Dat improviseer je niet zomaar.”

"Politiek is verantwoordelijk"
Hij wijst er ook nog op dat er via de thuisopvang elke nacht zo’n 200 gezinnen worden opgevangen. "Ik weet dat bepaalde mensen zich nog meer zullen mobiliseren als La Porte d'Ulysse de deuren sluit. Maar we zullen geen oproep lanceren. De verantwoordelijkheid ligt bij de politiek", vervolgt Mehdi Kassou.

De politiek zoekt dringend naar een oplossing. La Porte d'Ulysse wordt al meer dan een jaar door de stad Brussel gehuurd en door het Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen uitgebaat.

De eigenaar citydev.brussels start binnenkort de voorbereidingen op de Blue Star-site, waar het opvangcentrum gelegen is, om er de nieuwe gewestelijke school voor veiligheidsberoepen (Brusafe) uit te bouwen.