Walgelijk! Grootvader misbruikt zijn eigen kinderen en daar blijft het niet bij

bron: Bruzz
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto
Het Brussels parket behandelt momenteel een zeer delicate zaak. Een grootvader staat er terecht voor het misbruiken van zijn eigen kleinkinderen.

De hele zaak kwam aan het licht toen monitoren van de speelpleinwerking de ouders van een achtjarig meisje gingen inlichten dat hun dochtertje misbruikt werd. Ze kwam zo graag naar de speelpleinen omdat ze dan niet naar opa hoefde, schrijft Bruzz. "Hij doet vieze dingen met mij", zei het meisje nog. "Maar dat is ons geheim."

De ouders van het meisje diende een klacht in. Verder onderzoek wees uit dat de grootvader het meisje al jarenlang aan het misbruiken was. De man gaf het misbruik toe en verklaarde dat hij eerder al gelijkaardige feiten had gepleegd. In de jaren ’70 misbruikte de man zijn zus en tien jaar later deed hij hetzelfde met het dochtertje van zijn zus.

Verleiding
De grootvader gaf toe dat hij zijn eigen kinderen nooit in bad stopte en nooit op de schoot nam. "Om aan de verleiding te kunnen weerstaan", zei hij tijdens zijn verhoren. Toen het misbruik van het meisje aan het licht kwam, werd ook haar broertje ondervraagd. Daaruit bleek dat de jongen ook misbruikt werd door zijn grootvader, maar dat ontkent hij.

Het parket eist voor de grootvader een straf van zeven jaarmet een bijkomende terbeschikkingstelling van de SURB. Naast het misbruik van zijn eigen kinderen staat hij ook terecht voor kinderporno.  Zijn voormalige echtgenote riskeert 1 jaar cel met uitstel onder voorwaarden. De openbaar aanklager zegt dat ze op de hoogte was, maar weigerde om in te grijpen.

Over een maand velt de rechter een vonnis.