Meyrem Almaci keihard voor nieuwe Vlaams regering: "Nu zie je het ware gelaat"

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De oppositiepartijen zijn niet te spreken over de begrotingscijfers. Linkse partijen ventileren het cijferboekje van Jambon I op Twitter.

Meyrem Almaci (Groen) maakt het makkelijk een geeft een korte, ironische samenvatting op Twitter: “Snelle scan: Besparen op kinderbijslag, VDAB, VRT, universiteiten, CLB’s& VAPH, kaasschaaf ambtenaren... Wachtlijst zorg en sociale woningen, hoge energiefactuur, (kinder-)armoede worden niet aangepakt. Geen extra budget voor natuur. #hetwaregelaat."

En ook Connor Rousseau is niet tevreden. "Langverwachte #centenboekje is er en wat we vreesden komt uit. Er wordt bespaard op #kinderen; wie #zorg nodig heeft, zal nog langer moeten wachten; en wie een #huis wil kopen, zal tienduizenden euro’s extra moeten betalen. #begrotingstabellen #vlareg zijn heel slecht nieuws."

"325 miljoen besparingen op onze openbare diensten, waarvan 75 miljoen op het personeel. Jobcreatie start meteen in het rood. En de dienstverlening, die zal er niet op vooruit gaan", stelt Jos D'Haese van PVDA nog vast.