Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken: “Dat gaat allemaal naar vreemdelingen terwijl onze mensen jarenlang op een wachtlijst staan”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De grote winnaar van de vorige verkiezingen van 26 mei is Vlaams Belang. Al mag de partij van voorzitter Tom Van Grieken niet deelnemen aan de nieuwe Vlaamse regering.

“Maar onze invloed is groter dan ooit”, stelt Tom Van Grieken vast in Humo. “Het is duidelijk dat wie een rechts beleid wil voor ons moet stemmen. Wij zijn de architect die de plannen getekend hebben voor een mooi gebouw, en de N-VA is daarmee naar twee slechte aannemers gestapt die er iets van proberen te maken dat nog niet in de buurt komt van wat de kiezers willen.”

“Vreemdelingen moeten 360 euro betalen voor een inburgeringscursus, maar Jan Jambon heeft al gezegd dat wanneer ze dit geld niet hebben, ze kunnen aankloppen bij het OCMW. Zo blijven ze het natuurlijk betalen met ons geld.”

“En sociale woningen moet je vrijwaren voor Belgen. Pas als er nog plaatsen over zijn, komen niet-Belgen ook in aanmerking. Trouwens, het overgrote deel van die asielzoekers zijn geen vluchtelingen, maar gelukzoekers. Vandaag gaat een derde van de sociale woningen naar vreemdelingen, terwijl onze mensen jarenlang op een wachtlijst staan."