Koen Van Den Heuvel, ex-minister CD&V, enorm teleurgesteld in zijn partij: "Zoiets heb je liever face-to-face"

bron: Radio 1
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Koen Van Den Heuvel, ex-minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, gaf deze ochtend in Radio 1 wat duiding over zijn scherpe analyse over zijn partij CD&V. Hij is teleurgesteld dat zijn partij hem aan de kant schuift maar draait die bladzijde nu om.

“Het was geen makkelijke week maar politiek is een harde stiel en je moet een bladzijde kunnen omslagen en ondertussen doen we dat”, aldus ex-minister Koen Van Den Heuvel in De Ochtend.

 

Onder andere Van Den Heuvel was niet te spreken over het congres waarbij CD&V zijn goedkeuring voor de regeringsdeelname gaf: “Het is allemaal heel snel gebeurd. Ik ben via sms verwittigd in vol congres. Zoiets heb je liever face-to-face.”

 

“Ik ben graag burgemeester maar ik was ook enorm graag minister. Er zijn heel wat uitdagingen om Vlaams niveau maar de bal is nu gerold naar de drie ministers: Wouter Beke, Hilde Crevits en Benjamin Dalle. Het leek me in ieder geval een mooie uitdaging.

 

Vlaamse fractie

 

Van Den Heuvel was vooral teleurgesteld dat bij het kiezen van de ministers er niet eerst naar de Vlaamse fractie gekeken werd. “Eerst wordt er gekeken wie we kunnen uitspelen en dat is niet gebeurd. Die keuze is nu gevallen en voor mij is de bladzijde omgedraaid. Laten we nu vooral naar de toekomst kijken”, een afsluitende ex-minister.