Weerman Frank Duboccage neemt alle hoop weg voor dit weekend: "Die gaat wel voor roet in het eten zorgen"

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Het zou een prachtig weekend worden met veel zon en zelfs meer dan 20 graden. Weerman Frank Duboccage neemt alle hoop weg.

"Het gaat echt wel warm zijn dit weekend", licht weerman Frank Duboccage toe bij VTM-Nieuws. "Het probleem is dat er dichtbij ook een storing is en die gaat roet in het eten gooien."

"Vandaag zijn er grote verschillen. Hoe meer dat je het noordwesten gaat, hoe groter de kans op regen en wolkenvelden. In het zuidoosten begint de dag met veel zon. Later op de dag kan het dan in het hele land gaan regenen. Op veel plaatsen zal het wel droog blijven met zo'n 19 graden in Vlaanderen."

"Zondag komen we wel in warmere lucht terecht. De temperatuur stijgt dan overal boven de 20 graden. De warmte gaat er net voor zorgen dat het onstabiel wordt. In de loop van de hele dag kan er bui komen die hevig kan zijn."

"Ook voor maandag ziet het er niet goed uit. Het kan dan een hele dag gaan regenen. De temperatuur gaat er ook op achteruit. Dinsdag krijgen we door weer met af en toe wat zon."