ACV-voorzitter Marc Leemans trekt aan de alarmbel: “Dat gaat allemaal naar de rijken in dit land”

bron: De Standaard
door: PMN
Afbeelding bron: Eén
De christelijke vakbond ACV hoopt dat de komende federale regering het helemaal anders gaat doen. Ze verwachten nu wel een rechtvaardig beleid.

Militanten en personeelsleden van het ACV verzamelden sinds donderdag in Oostende. Tijdens het congres, dat om de vier jaar plaatsvindt, legt het ACV zijn algemeen programma vast en bepaalt het hoe het aankijkt tegen de belangrijke uitdagingen.

Voorzitter Marc Leemans doet alvast een oproep naar de toekomstige nieuwe federale regering. “Een eerlijk beleid met respect, begrip en aandacht voor hun bekommernissen. Ze voelen zich niet gerespecteerd door het vorige beleid”, citeert De Standaard hem. 

“Zo werd er gesneden in hun inkomen. En de taxshift leverde niet op wat ervan verwacht werd. Tegelijk werden veel lusten doorgeschoven naar de rijkere kant van de samenleving.”

“De rechtse partijen gaan er nu prat op dat ze eindelijk begrepen hebben ‘dat de lasten en lusten niet eerlijk verdeeld zijn’. Dat daar dringend meer evenwicht in moet komen. Dat lijkt verdacht veel op ons syndicale verhaal. Wij leggen al jaren uit dat de lasten niet eerlijk verdeeld zijn."