Kandidaat-voorzitter CD&V heeft wilde plannen voor de partij: "Mensen moeten weten waarop ze stemmen"

bron: Villa Politica
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Katrien Partyka, Vlaams parlementslid en burgemeester van Tienen heeft zich gisterenavond kandidaat gesteld om voorzitter te worden van CD&V. In Villa Politica vertede ze wat haar keuze beïnvloed heeft. 

Ondere andere Koen Geens, minister van Justitie (CD&V), vond dat het tijd werd dat een vrouw zich kandidaat stelde voor het voorzitterschap. Toch is Katrien Partyka een onverwachte kandidaat. "Vrouwen zijn de helft van de bevolking. Het lijkt me niet slecht voor de rijkheid van het debat dat er een vrouw voorzitter wordt", aldus Partyka zelf. 

Zelf zegt Partyka dat ze zich genoodzaakt voelt om de onderhuidse spanningen binnen de partij bloot te leggen: "Er is een onuitgesproken gevoel dat er misschien geen echt debat zou komen. Dat debat vind ik net belangrijk. Dat moet en zal er komen".

Plannen

Katrien Partyka heeft in ieder geval wilde plannen voor de partij: "Toen CD&V nog de grootste partij was, hadden we verantwoordelijkheid over alle thema's. Dat moest stoppen. We moeten ons terug focussen op onze kernthema's. Zo weten de Vlamingen waarom ze op ons moeten stemmen", vertelt de strijdvaardige kandidaat-voorzitster in Villa Politica.