Zware beschuldigingen aan het adres van Maggie De Block: "Zo werkt het niet, het gaat hier om belastingsgeld"

bron: Radio 1
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sp.a-Kamerleden Melissa Depraetere en Karin Jiroflée dienen een wetsvoorstel in dat een groot nadeel zou kunnen zijn voor Maggie De Block. Ze willen de contracten die de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid sluit met farmabedrijven inkijken.

Volgens Sp.a kunnen de geneesmiddelen in ons land veel goedkoper. "Niemand heeft iets aan een onbetaalbaar geneesmiddel", klinkt het. Het loopt hen de spuigaten uit. "Minister De Block profiteert van de geheimhoudingswet, de wet zou een uitzondering op de regel moeten zijn en dat is nu niet", aldus Depraetere op Radio 1.

Op vraag van de farmabedrijven werd in 2016 een wet opgemaakt waarin stond dat sommige deals in het geheim gemaakt konden worden. Enkel minister  Maggie De Block en haar werkgroep, zouden mogen weten wat er exact gebeurt. Dat is tot groot ongenoegen van Sp.a. "Zo werkt de democratie niet, zeker niet als het om belastingsgeld gaat", klinkt het. 

Minister van Volksgezondheid wordt ervan beschuldigd deals te sluiten met de farmabedrijven die ons land enorm veel geld kosten. Het Laatste Nieuws vertelde al dat er zo'n 500 miljoen euro te veel is betaald aan dure medicijnen.