Koning Filip en koningin Mathilde hebben besluit genomen: "Dan krijgt prinses Elisabeth haar dotatie"

bron: Het Nieuwsbad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het is morgen groot feest in ons land. Prinses Elisabeth viert dan haar achttiende verjaardag.

Prinses Elisabeth krijgt een feestje op het Paleis, dat zal uitgezonden worden op televisie. Daarna volgt er een privé-feestje in het kasteel van Laken.

Uit een enquête van Het Nieuwsblad bij 1.829 Belgen blijkt dat 91 procent van de ondervraagden ministens evenveel vertrouwen heeft in Elisabeth als in Filip. "Het is zeker de verdienste van de koning dat zijn troonopvolgster even ver staat als hij op zijn vijftigste", zeggen insiders.

"Hij heeft meegemaakt hoe het vooral niet moet. Hij werd onvoldoende begeleid en gesteund. Hij wil Elisabeth dat besparen door er voor haar te zijn." En dat werpt ook zijn vruchten af. Al zal de kroonprinses voorlopig nog geen dotatie krijgen, ondanks dat ze daar recht op heeft.

"Een dotatie brengt ook verplichtingen met zich mee. De koning en de koningin willen hun kinderen een zo normaal mogelijke jeugd geven. Daar horen studies in alle rust bij. Pas over vijf, zes jaar wordt Elisabeth een 'actieve kroonprinses'. Dan zal ze een volwaardige agenda hebben, waarvoor personeel en een dotatie nodig zijn."