Koning Filip beseft het: "Elisabeth worstelt met die belangrijke vragen"

bron: Het Nieuwsbad
door: PMN
prinses Elisabeth en koning Filip
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip sprak zijn dochter prinses Elisabeth toe op het paleis. De vorst deed dat met een zelf geschreven speech.

"Lieve Elisabeth”, citeert Het Nieuwsblad koning Filip. “Vandaag word je achttien, en we zijn zeer gelukkig om die belangrijke stap in je leven hier samen met jou te vieren. Toen ík achttien werd, hielden twee vragen mij bezig: Wie ben ik eigenlijk? En: Wat kan ik van mijn leven maken? Ik weet dat diezelfde vragen ook bij jou spelen, zoals ook bij jouw leeftijdgenoten.”

“Lieve Elisabeth, je moeder en ik zijn heel blij dat je onze dochter bent. We zijn trots op jou, op hoe je in het leven staat. Wees niet bang voluit voor het leven te gaan, de uitdagingen met beide handen aan te pakken. Het zijn even zoveel kansen om jezelf en de anderen beter te leren kennen. Je hebt zoveel uitstraling, zoveel kwaliteiten.”

Hij overhandigde prinses Elisabeth ook het Grootlint in de Leopoldsorde, een paars satijnen lint dat traditioneel aan leden van de koninklijke familie wordt gegeven: “Die onderscheiding maakt deel uit van onze familiegeschiedenis”, zei de koning daarover nog. “Ze staat symbool voor de waardigheid van ons land en van onze familie. Ik hoop dat je dit zult zien als een aanmoediging en een teken van vertrouwen.”