Melikan Kucam, verdachte van fraude humanitaire visa, doet opmerkelijke bekentenis: “Ze wilden mij en Francken kapotmaken”

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Melikan Kucam wordt ervan verdacht gesjoemeld te hebben met humanitaire visa. Hij zat tien maanden in de cel maar sprak in Humo over een politieke afrekening tegen hem en Theo Francken.

De N-VA-politicus uit Mechelen zat van januari tot oktober in de gevangenis op verdenking van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing. De affaire kwam aan het licht na een Pano-reportage. 

"Die reportage was een schande. Op simpel verzoek van het parket, dat blijkbaar geen bewijzen tegen mij vond, hebben ze een uitzending gemaakt waarin ze mij voor heel Vlaanderen schuldig verklaarden. En dat op basis van een paar anonieme getuigen", zegt Kucam in het tijdschrift.

Kucam zou volgens het parket zich laten betalen om Assyrische christenen uit Syrië en Irak op de lijst, van mensen die een visum kunnen krijgen,  te zetten. Kucam werkte samen met het kabinet van toenmalig staatssecretaris voor Asiel Theo Francken (N-VA) aan die lijst.

De politicus spreekt openlijk van een politieke afrekening. Volgens hem zouden CD&V en Open Vld hem en Theo Francken een loer willen draaien.