Sammy Mahdi bijt van zich af met pittige brief aan Bart De Wever: "Ik laat mij niet intimideren"

door: STS
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft een open brief geschreven aan N-VA-voorzitter Bart De Wever.

De Wever beschuldigde Mahdi er recent van een nota van Staatsveiligheid aan de krant De Morgen gelekt te hebben (lees er hier meer over). Mahdi ontkent en spreekt nu op zijn beurt zelf van een karaktermoord.

"De reacties van de voorbije dagen en de karaktermoord die sommigen op Darya Safai wilden plegen, daar moet u zich terecht tegen verzetten. Alleen had ik gehoopt dat de ene karaktermoord niet vermeden zou worden door een andere te plegen. Vandaag neemt u mij in het vizier."

"Nadat ik in het parlement liet verstaan geen nota van Staatsveiligheid aan een krant te hebben bezorgd, insinueert u alsnog dat ik dat wel gedaan zou hebben. U insinueert dat ik lieg, en dat kan ik niet laten gebeuren. Ik heb altijd aangegeven dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel is bewezen. Waarom u dan beslist om mij persoonlijk aan te vallen, heb ik het raden naar. Ik zal mij door uw poging tot karaktermoord niet laten intimideren", aldus Mahdi. Zijn volledige brief kan je hieronder lezen.