Laat je niet vangen wanneer je dit bericht ontvangt: "Niet op ingaan, het is oplichterij!"

door: STS
smartphone gsm
Afbeelding bron: pexels

Safeonweb raadt iedereen aan om goed op te letten voor valse e-mails die momenteel rondgaan. Die lijken afkomstig te zijn van Visa, maar zijn in werkelijkheid het werk van oplichters.

"Er circuleren momenteel frauduleuze e-mails in naam van Visa", zegt Safeonweb. "Je bent zogezegd geselecteerd om deel te nemen aan een programma om de diensten van Visa te promoten. Het bedrijf belooft je 1.000.000 euro op een Visa-kaart op jouw naam."

"Proficiat, je maakt deel uit van tien personen die we uit verschillende landen hebben geselecteerd voor ons programma om Visa-kaarten te promoten", klinkt het in de mail. "We hebben al 1.000.000 euro overgeschreven naar een kaart op jouw naam en nu moet je dringend actie ondernemen om de nodige formaliteiten in orde te brengen."

"Je wordt gevraagd om een hele reeks persoonlijke gegevens te verstrekken. Doe het niet, het is oplichterij", waarschuwt Safeonweb. "De e-mail benadrukt ook dat het dringend is, want als je niet onmiddellijk reageert, is het aanbod niet langer geldig. Onthoud altijd dat als het aanbod te mooi is om waar te zijn het ook niet waar is."

Wie een verdachte e-mail ontvangt, kan die doorsturen naar verdacht@safeonweb.be. Onderstaande afbeelding toont hoe de e-mail die zogezegd van Visa afkomstig is eruitziet.

Oplichting
Afbeelding bron: Safe on web