Jean-Marie Dedecker vindt het vreselijk voor Theo Francken: "Je kruisiging is begonnen"

door: STS
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker heeft het in een opiniestuk opgenomen voor Theo Francken en hem wat goede raad gegeven.

Francken kwam in opspraak door de fraude die Melikan Kucam pleegde met humanitaire visa. Die werd daarvoor door een rechtbank veroordeeld. Francken werd er vervolgens in De Standaard van beticht dreigmails en concrete tips van betrouwbare (ex-)partijgenoten genegeerd te hebben, kennis te hebben gehad van door Kucam gevraagde borgsommen en onwaarheden verteld te hebben tijdens de hoorzitting in de Kamer (lees er hier meer over).

Francken ontkende die aantijgingen. Jean-Marie Dedecker steekt hem nu een hart onder de riem. "Je hebt teveel calimero's met toegeknepen strot tegen de muur geduwd, beste Theo. Op een dag komen ze terug, rochelen in koor en word je uitgespuwd als een fluim", schrijft Dedecker in een column voor Knack.

"Jaloersheid is des mensen. Met de veroordeling van Kucam is je kruisiging aangebroken. Je staatssecretariaat op Asiel en Migratie bracht je electoraal succes en leidde je naar het politiek sterrendom. Maar als men Hosanna begint te zingen en met palmtakken begint te zwaaien, is er al iemand bezig met een kruis te timmeren. Laat je eigenwaarde niet bepalen door het doorgeschoten ego van inktkoelies die nu zwelgen in zelfgenoegzaamheid omdat je tijdelijk aangeschoten wild bent. Ook niet door partijgenoten die een kans zien om een rang in de pikorde op te klimmen door jou omlaag te drukken."