Politie waarschuwt iedereen die de komende dagen het kerkhof gaat bezoeken: “Let daar enorm voor op”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: pixabay
Veel mensen gaan morgen het kerkhof bezoeken. Al zijn er ook al die het kerkhof de voorbije dagen zijn gaan bezoeken. Het is er dan al dagen ook heel druk.

De politie waarschuwt iedereen die de komende dagen het kerkhof gaat bezoeken. De dieven liggen immers op de loer. “Het is een jaarlijks wederkerend probleem. Kerkhoven liggen meestal nogal afgelegen. Met Allerheiligen en in de dagen voordien is het erg druk en moeten mensen hun auto soms een eindje verderop parkeren. Uit het zicht. Dieven maken daar misbruik van om hun slag te slaan”, klinkt het bij de politie in Het Nieuwsblad.

“Terwijl je het graf van een overleden dierbare bezoekt, mag je niet vergeten dat dieven het gemunt kunnen hebben op wat er in je wagen achterblijft, al dan niet zichtbaar”, waarschuwt ook de politie van Brugge, die onder andere de raad geeft om je gps en gps-houder, wanneer die niet ingebouwd zijn, uit de auto te halen en de zuignapafdruk weg te vegen. “Schakel ook altijd de bluetooth en wifi-functie van je gps, laptop of gsm in de wagen uit. Dieven zoeken namelijk naar dergelijke signalen en breken de auto open om ze te stelen.”

Laat ook geen waardevolle spullen in de auto liggen, zoals bijvoorbeeld je handtas. En ook op het kerkhof zelf wordt er rond deze periode veel gestolen. De politie zal op veel plaatsen een oogje extra in de gaten houden.

Tags kerkhof