Dierenrechtenorganisatie ‘Animal Rights’ in schok na voorval met gans in Geeraardsbergen: “Immens veel bloed”

bron: TV-Oost
door: PMN
Afbeelding bron: TV-Oost
Bij dierenrechtenorganisatie ‘Animal Rights’ zijn ze in shock na wat ze deze week ontdekt hebben. Ze doen dan ook een dringende en belangrijke oproep.

Begin deze week trof ‘Animal Rights’ in Geraardsbergen een gewonde Canadese gans aan. Momenteel jaagt men op de dieren. De Canadese gans in kwestie is neergeschoten en vermoedelijk voor dood achtergelaten. “Toen onze vrijwilligers de gans gingen ophalen zagen ze meteen dat het dier er heel slecht aan toe was”, zegt Rowena Vanroy van de dierenrechtenorganisatie aan TV-Oost.

“De gans bloedde immens veel. Ze zijn dan meteen naar de dierenarts gegaan. Daar bleek dat het verschillende kogelwonden had en dat beide poten doorgebroken waren”. De gans kon niet meer worden gered.

"Populatie onder controle houden"
De Humbertusvereniging, die de belangen van de jagers op zich neemt, betreurt het voorval. “Een dier zomaar achterlaten is tegen alle regels van het jagen in”, legt Maarten Goethals van de vereniging uit. “Wie een dier neerschiet gaat dat ook opzoeken om het daarna te verwerken tot iets lekkers, zoals bijvoorbeeld een gebraden worst.”

“Het is wel nodig om de populatie van die dieren onder controle te houden. Ze kunnen immers bepaalde velden kaal eten. Als ze te lang op een bepaalde plaats zijn, wordt die grond onvruchtbaar. En ze zijn ook niet altijd even vriendelijk voor andere dieren, wat zorgt dat die gaan lopen en wat voor verschraling kan zorgen.”