Sabine Hagedoren kondigt wispelturig weer aan: “Let op, dan wordt het kouder”

bron: HLN/Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Deze namiddag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met af en toe wat regen of een bui. Op het einde van de dag is een plaatselijke donderslag niet uitgesloten in het westen van het land. De maxima liggen tussen 8 of 9 graden op de Ardense hoogten en 11 tot 13 graden in de andere streken. Dat meldt het KMI. Sabine Hagedoren voorspelt wispelturig weer voor de eerstvolgende dagen.

“Vanavond en vannacht kunnen er hier en daar nog regendruppels vallen, vooral in het zuidoosten van het land. In het centrum en het westen komen er meer droge periodes. In het westen kan er vanavond nog een bui vallen”, voorspelt Sabine Hagedoren.

“Morgen krijgen we veeleer rustig weer. Het wordt droger dan vandaag. Er is wel nog veel bewolking. Af en toe kan er lichte regen of een bui vallen. Vooral in het westen komen er later op de dag meer opklaringen. ’s Avonds en ’s nachts ontstaat er nevel en mist. De temperaturen blijven positief.”

“Vanaf woensdag gaan de temperaturen minder hoog klimmen. Woensdag moeten we het stellen met 10 graden, voor de rest van de week met 9 graden. Woensdag en donderdag vinden opnieuw storingen de weg naar ons land. Woensdag zijn er veel wolken, met buien of regen, later op de dag wordt het droger vanaf het westen.”