CD&V-kandidaat-voorzitters zijn enorm teleurgesteld in de gang van zaken: “De stemming is oneerlijk”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews
Er heerst verdeeldheid binnen CD&V over de voorzittersdebatten. Dinsdagavond zullen de kandidaat-voorzitters de verkiezingen aftrappen in Antwerpen.

De bedoeling is dat de zeven kandidaat-voorzitters zich de komende dagen zullen voorstellen in de vijf Vlaamse provincies en Brussel. Ook zullen ze specifiek vragen beantwoorden. Alleen leden zijn welkom.

“Het wordt niet evident om genuanceerd een punt te maken. Als je drie keer aan het woord kan komen, zal het al een succes zijn”, klinkt het bij de kandidaten. Toch had de timing niet slechter gekund. 

De leden konden al sinds maandag 28 oktober stemmen, maar het eerste debat vindt pas vanavond plaats. “Vlaams-Brabant en Brussel zijn gepland op donderdag 14 november, West-Vlaanderen een dag eerder. Maar stemmen kan pas tot die zondag”, zegt een kandidaat ontzet. “Oudere leden die per post moet stemmen, moeten dus al vroeger beslist hebben.”

De tweede stemronde is alleen voorbehouden voor de twee beste kandidaten. Op vrijdag 6 december zal de nieuwe voorzitter bekend zijn.