Sabine Hagedoren ziet een verandering op de weerkaarten: “Het wordt frisser”

bron: Radio 2/HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Deze namiddag is het vaak zwaarbewolkt met af en toe buien en enkele schaarse opklaringen. In het westen en het centrum van het land wordt het echter geleidelijk droger. De maxima bedragen 7 graden in de Hoge Venen en 12 graden in het westen. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest maar wordt in de loop van de namiddag zwak en veranderlijk. In de loop van de week gaat het frisser worden.

“Vanavond mogelijk nog een paar opklaringen, misschien nog een bui in het oosten van het land. We zitten in vochtige lucht, dus tijdens de nacht gaat er zich nevel, mist of lage bewolking kunnen vormen, en dat een beetje verspreid over het hele land. Dat bij temperaturen tussen 2 en 6 graden. Er komt een storing dichterbij, en dat kan later op de nacht voor de kust meer bewolking geven en misschien valt daar dan al een bui of wat lichte regen”, aldus Sabine Hagedoren op Radio 2.

“Morgen trekt een zwakke storing over het land. Dat geeft wat lichte regen. Later kunnen er ook nog een paar buien volgen. Het blijft meestal zwaarbewolkt. Het wordt nog wat frisser, met temperaturen van 7 tot 11 graden.”

“Die lijn zet zich verder. Donderdag is het nog 5 tot 10 graden. Er zijn dan veel, maar het blijft wel meestal droog in het westen en het centrum van het land. Als er een bui valt, is dat in het oosten. Maar er komt alweer een volgende storing dichterbij, en daar zit opnieuw regen in.”

“Daarachter komen we in nog frissere lucht. Vanaf vrijdag komen de temperaturen uit op nog 9 graden. Het wordt dus fris, met vrijdag grotendeels droog weer, maar opnieuw redelijk veel bewolking. Later op de dag kan de zon daar toch wat gaten in prikken. Aan de kust blijft de kans op een bui echter bestaan.”