Terrorist van IS waarschuwt Belgen: "Ik ga jullie levend begraven in de woestijn"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Voor de correctionele rechtbank van Leuven staan dinsdag vier verdachten terecht. Het gaat om drie mannen en een vrouw die een aanslag wilden plegen in ons land.

Ahmed A.S. (31), Ayham A.S. (42), Halil K. (28) en Zeliha C. (34) waren vanuit hun woonplaatsen Leuven, Tienen en Schaarbeek een aanslag aan het voorbereiden. Ze waren lid van terreurgroep IS en werkten nauw met hen samen, zo staat te lezen bij Het Nieuwsblad.

Het viertal had naar eigen zeggen "gemakkelijk toegankellijke plaatsen" in het vizier. Op hun lijstje stond het ministerie van Onderwijs in Brussel, het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS) in Brussel en een politiecommissariaat op een nog te kiezen locatie. Ayham A.S. zei tegen zijn ouders dat hij "de Belgen levend zou begraven" in de woestijn.

Na maandenlange observaties konden de speurders het viertal arresteren. Ze werden allen apart aangehouden op verschillende locities. Het viertal wordt aanzien als actieve militanten van terreurorganisatie IS. Over hun strafmaat is nog niets geweten.