Weervrouw Sabine Hagedoren voorspelt pittige verandering: “Dat gaan we echt voelen”

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
In de loop van de nacht komen er opnieuw meer buien vanaf de kust. De meeste buien zijn voor het noorden van het land. In de Ardennen kan het lichtjes sneeuwen. Daar kan 1 of 2 centimeter komen te liggen. Ook de rest van de week kan er in de Ardennen smeltende sneeuw vallen. Op vrijdag mogelijk ook in Vlaanderen, waarschuwt Sabine Hagedoren.

“Vanavond blijft het droog. In de loop van de nacht verschijnen er opnieuw meer buien vanaf de kust. De meeste buien zijn voor het noorden van het land. In de Ardennen kan het lichtjes sneeuwen. Daar kan 1 of 2 centimeter komen te liggen. De temperaturen bedragen 3 graden in het centrum en 6 graden aan de kust. In de Kempen en de Ardennen kan het aan de grond lichtjes vriezen”, aldus Sabine Hagedoren op Radio 2.

“Morgen starten we de dag opnieuw fris, met een aantal buien vooral over het noorden van het land. In het centrum is het vaak droog en daar krijgen ze af en toe de zon te zien. Het wordt 2 tot 9 graden. Als er in de Ardennen een bui valt, kan die altijd een winters karakter hebben. Dat gaat dan over smeltende sneeuw of wat korrelhagel.”

“De nacht daarop start aanvankelijk droog. Daarna komt een volgende storing dichterbij vanaf de Franse grens. Tegen het einde van de nacht gaat het regenen. In de Ardennen kan dat opnieuw lichte sneeuw zijn. Tegen donderdagnamiddag verschuift de storing en wordt het opnieuw droger. Aan de temperaturen verandert niet veel, het wordt opnieuw 2 tot 8 graden.”

“Daarna krijgen we koudere lucht vanuit het noorden of het noordoosten. Dat verschil gaan we echt voelen. Vrijdag komen de temperaturen niet hoger dan 1 tot 4 graden. Er zijn ook veel wolken, met af en toe neerslag. In Vlaanderen zal dat waarschijnlijk nog regen zijn, of misschien heel tijdelijk smeltende sneeuw.”